5 неща, които ще направят кариерата и бизнеса ви по-успешни

5 неща, които ще направят кариерата и бизнеса ви по-успешни

5 неща, които ще направят кариерата и бизнеса ви по-успешни

 Експертите са единодушни, че кариерното развитие и успешните бизнес решения се подчиняват на няколко прости правила. Независимо от дейността, независимо от индустрията и независимо от мястото, успелите хора споделят много и различни фактори за успеха си, но долните  пет се повтарят от всички. Прочетете, следвайте ги и резултатите няма да закъснеят:

1. Инвестирайте  времето си, срещайте се, слушайте и се учете от настоящи бизнес лидери, а не от хора, които  изкарват пари от публични  лекции. Опитът на публичните лектори не може и няма как  да Ви е полезен, защото когато те са били успешни (ако въобще са били) времето, технологиите и пазарните процеси са били съвсем различни от тези днес, а да не говорим за тези утре. Пенсионираните или превърнали се в шоу звезди бивши лидери са като цирковите артисти – правят си номера и си тръгват, но Вие никога няма да  успеете да направите техните трикове от сцената, а и не Ви трябва.
Още по темата
Как се става ефективен мениджър
Какво ще е бъдещето на бизнеса Ви след 5 години?
За да оцелее, бизнесът трябва да се трансформира

 

2.  Бързата кариера и успехът на предприемача  си приличат по това, че и  в двата случая изпреварваща информация за пазара, технологиите, познанията за реалните процеси днес и очакваните утре са факторите, които правят едни решенията успешни или не. Ако Вие намерите и поддържате достъп до няколко проверени източника на информация, Вие сте си осигурили конкурентно предимство.

3. Само мениджъри и предприемачи, които разбират и знаят как да използват дигиталните технологии, ще продължат да правят успешен бизнес, а за останалите оцеляването ще бъде основно занимание. Преди 3 дни изпълнителния директор на най-голямата банка в Америка JP Morgan изпрати писмо до акционерите и борда на директорите на банката, в което споделя своите притеснения, че новите и иновативни и стартиращи компании искат „да изядат обяда на големите банки и финансови институции“, както пише той. Щом най-голямата банка в Америка има притеснения за бизнеса си, какво остава за по-малките фирми. Подгответе кадрите си и себе си и не пропускайте възможност да бъдете в крак с променящите се бизнес правила и по-новите технологии.

4. Създавайте лични контакти с успели предприемачи  и топ мениджъри, това е Вашият билет към успеха. Срещите и няколко разменени думи с топ мениджъри и успешни предприемачи могат да преобърнат бизнеса Ви и да Ви направят успешен за една нощ. Това са хора, които имат много опит и много контакти. Те в повечето случаи създават правилата в индустрията.

Няколко разменени думи и лично разрешение от тях да им изпратите имейл с идеята си ще Ви спести седмици, а може би месеци проучвания или опити и грешки, ще Ви даде огромно конкурентно предимство и достъп до реален ментор  или инвеститор. Ще останете изненадани колко лесно е да помолиш и да получиш подобно разрешение – просто трябва да опитате!

5.  Няма по-добър човек от Вас, който да свърши горните лесни стъпки. Правете тези правила лично и от първо лице и не пропускайте нито една възможност, защото  и възможностите не са много.

 

И ако се питате как и къде можете да се срещнете с топ мениджъри и предприемачи от компании като Cisco, SAP, Forbes, Wall Street Journal, Microsoft, Samsung, Google,  представители на автомобилната, банкова и финансова, фарма, туристическа, технологична, рекламна и медиа индустрии и инвеститори, които търсят идеи и проекти, в които да инвестират, имаме добра новина.

На 21-22 април в София се провежда едно от поредицата най-големи и влиятелни световни събития  – CEEDS'15 by Webit. Бонус е и специалното парти, което се прави съвместно с Fashion TV, където можете да правите много ефективни лични контакти в неформална обстановка.

В рамките на събитието присъствайте лично и следвайте горните лесни 5 стъпки – резултатите няма да закъснеят! Вие ще черпите знания от извора, ще участвате в дискусии по теми, които Ви вълнуват, и ще имате възможност за лични срещи с лидери от цял свят. В следващите 2 дни все още имате възможност да направите една от най-добрите инвестиции в кариерата и бизнеса си – в билет за CEEDS'15. Билети можете да закупите онлайн тук!