iphone  втора употреба
iphone втора употреба

Заслужава ли си да купуваме телефони втора ръка

Всяка година водещите производители на смартфони лансират нови модели и искат да се докажат пред останалите, че са по-добри. От своя страна потребителите искат да разполагат с ново и по-модерно устройство. Въпросът е къде отиват старите смартфони? Някои от тях остават резервни, а останалите попадат в магазин за техника втора ръка.

Заслужава ли си да си купите iPhone втора ръка?

Ако сте от потребителите, които желаят да имат най-новия модел айфон, то тази покупка вероятно няма да ви хареса. Ако в крайна сметка искате достъпно и функциониращо устройство, покупката на iphone втора ръка е по-доброто решение. По този начин ще разполагате с работещ и изправен смартфон на изгодна цена. Освен това ще допринесете за намаляването на разхищението и опазването на околната среда. Ако нямате проблем да използвате употребявано устройство, в следващите редове ще може да прочетете ценни съвети на какво да наблегнете при закупуването на евтини айфони.

На какво да обърнете внимание преди да купите?

  • ревюта от потребители, които са използвали конкретния айфон
  • научете какво е състоянието на телефона
  • Проверете какви са характеристиките като памет, издръжливост, живот на батерията, дисплей и др.

От къде да закупите евтини телефони?

По голямата част от потребителите се безпокоят дали при закупуването на употребявана техника няма да попаднат на повредено устройство и такова с малко оставащ живот. В повечето случай хората купуват нов модел или смятат, че този вече не им е трябва. Естествено, за да имате по-голяма сигурност е хубаво да пазарувате от надеждни търговци.

Бъдете изключително внимателни със сайтове, в които се качват всякакви обяви. Ако все пак се спрете на този вариант ви съветваме да се свържете с продавача, за да ви изпрати реални и детайлни снимки, както и информация за състоянието на смартфона. Поискайте да изпрати пратката с опция за преглед и ако нещо не ви хареса не я купувайте.

По-удачният вариант е да потърсите желания IPhone втора ръка в специализираните онлайн магазини или физически обекти, които имат добра репутация и се считат за коректни продавачи. В сайтовете ще намерите подробно описание, включващо детайлна информация и възможните дефекти.

Друга възможност да се сдобиете с телефони втора ръка е да ги закупите от близък познат или приятел. Ще можете да уговорите добра цена и в същото време няма да се притеснявате от евентуална измама.