нов климатик
покупка на климатик

Покупка на изгоден климатик

Климатиците са едни от най-модерните уреди осигуряващи ни комфорт в дома или офиса без значение дали навън е -20 градуса или +35 градуса. При покупката на климатик е нужно да съобразим няколко важни неща, за да не останем разочаровани от избора си.

На пазара съществува огромен избор от марки и модели за климатици, което е и основна причина на потребителите често да им е изкючително трудно да се ориентират в морето от предложения като това кой е подходящият климатик за тях.

На първо място трябва да се вземе под внимание дали климатикът ще се използва само за отопление или само за охлаждане или трябва да изпълнява и двете предназначения. Доста от нискобюджетните климатици претендират за голям набор от функции, но те рядко функционират добре.

Ако ви е нужен климатик който ще бъде както за отопление, така и за охлаждане, може би е добре да изберете такъв климатик от марката Дайкин. Климатиците от марката Дайкин са едни от най-предпочитаните в целия свят. Японската марка е доказана на пазара от няколко деситилетия и е тясно специализирана в климатизацията. Климатици Дайкин могат да бъдат поръчани от различни фирми в България които да извършат монтажа и да извършват гаранционна и извънгаранционна поддръжка.

Друга популярна марки климатици е Мицубиши (отново японска компания) – техните устройства са на изключително високо технологично ниво и разполагат с всички необходими функции и екстри. Марката произвежда широка гама уреди и е позната по целия свят като надеждността им е доказана.

Климатик от марката Viessmann също може да бъде атрактивен избор за Вас. Производството на климатици Viessmann e в Германия като от скоро запонаха да се предлагат и на пазара в България. Немските инженери залагат много на качеството и на енергоефективността – техните климатици почти винаги имат изключително ниска консумация на електричество, а това винаги е добра новина за потребителите без значение дали те са българи или германци.

Климатици от марката Gree, ако бюджета ви не е голям. Gree е китайска компания, която вече от доста време оперира и на пазарите извън азия. Както и при други китайски производители – цената почти винаги е най-важния фактор. Климатиците Gree поддържат доста по-ниски цени от конкурентните марки, като функциите предлагани от тях за моделите в по-горният им клас е доста добро. Качеството им също се подобри значително в последните години като те често са най-удачния избор ако дейстивтелно се нуждаете от бюджетно решение за климатизацията в дома или офиса си.