избор на матраци

Как да си купите правилния топ матрак за добър сън

Мемори пяна или латекс? Пух или дунапрен? Откъде да купите топ матрак за вашата спалня - онлайн или от магазин за матраци? Ние ще ви помогнем да изберете най-добрия топ матрак за вашето тяло, легло и бюджет. Вашите матраци са наистина една сериозна инвестиция, така че е важно да сте сигурни, че получавате правилния, тъй като са различни по отношение на качеството и нивото на комфорт, така че е важно да направите проучване предварително.

Проверени факти за матраците

Първата стъпка, която трябва да направите е да определите какъв вид матрак искате: латекс, мемори пяна или пружинен. Мемори матраците осигуряват много по-стабилно усещане и по-добра опора за гърба ви, докато латексовите матраци са по-достъпни и предлагат същото ниво на поддръжка с по-малко прехвърляне на движението на партньора ви. Пружинните матраци са значително по-евтини както от латекса, така и от мемори пяната, но не предлагат същото ниво на комфорт или подкрепа, затова е добре ако имате такива и не са ви удобни, да си сложите топ матраци с по-малък разход за бюджета.

Нека си го кажем, повечето от нас вероятно биха се радвали много, ако имат значително по-добър нощен сън, но могат ли едни топ матраци наистина да направят толкова голяма разликата за вас и вашето здраве? От пух и полиестер до латекс и мемори пяна, на пазара има значителен набор от видове матраци, а всеки е със своите предимства и недостатъци, разбира се, които вие трябва да съобразите. Затова ще ви преведем през тънкостите на всички матраци и какво могат да направят те за вас и вашия по-качествен сън.

Какво представлява топ матрака?

Топ матрак е основно допълнителен слой с различен пълнеж с височина между 2 до 10 см, който се поставя върху вашия стар матрак, канапе или разтегателен диван. Видовете топ матраци в зависимост от вътрешността им биват:

  • Дунапренени топ матраци
  • Латексови топ матраци
  • Мемори топ матраци
  • Топ матраци от гъши пух и перушина

Основната идея на тези матраци е да направи вашата основа за сън по-твърда или по-мека – в зависимост от това, което е по-комфортно и удобно за вас. Някои топ матраци просто се поставят върху матрака, докато други модели могат да имат функция за прикрепяне с лястици към съществуващите.

Направете своя матрак по-удобен - намалете болките при сън

Добавянето на топ матрак може да направи вашето легло по-меко или по-твърдо според желанията ви и да ви бъде значително по-комфортно. Те също така може да ви спестят не малка сума пари, които бихте дали за нови матраци за вашата спалня и така да удължат живота и като цяло да намаляват износването. Някои хора с наранявания или възпалени стави откриват, че топ матраците помагат много за намаляването и облекчаването на болката. Това е така, защото те могат да разпръснат по-равномерно концентрираната болка.

Предимствата на топ матрака

Ако се потите повечко през по-горещите летни нощи, особено когато спите на на стар пружинен матрак, използването на топ матрак с вложки от естествени влакна може да понижи значително температурата ви при сън. С поставянето му се създава допълнителен слой, през който циркулира въздух и допринася за по-лесното охлаждане. Мемори матраците и латексовите матраци могат да абсорбират движението и да намалят смущенията, които се получават при движението и въртенето на вашия партньор в леглото.