дамска мода
модни дамски дрехи

Технологично бъдеще на модата

Технологиите и развитието на изкуственият интелект ще се превърне в бъдещето на всички модни аспекти. Модната индустрия е настроена да използва AI в различни области на своето функциониране, вариращи от производство, маркетинг и продажба на детски, мъжки и дамски дрехи до разбиране на поведението на потребителите при пазаруване от физически обект и онлайн, създаване на информация, разработване на продукти и проследяване на търсенето на клиентите.

През следващите години технологията ще увеличи максимално изживяването на потребителите особенно при пазаруване на дамски дрехи онлайн, ще подобри системите за продажби и ще подобри процеса на продажби. Чатботове и сензорни екрани се използват в голяма част от онлайн магазини именно за подобряване на комфорта на клиентите и персонални предложения за продукти - например при профил на потребител от женски пол когато търси да закупи дамски дрехи, му се предлагат специални оферти за дамски рокли, дамски комплекти и дамски клинове и блузи.

Един успешен моден бизнес изисква правилна комбинация от актуални дизайни и модели за проектиране на дамски комплекти, което го прави привлекателен сред клиентите. Бъдещият продуктов дизайн ще бъде толкова силно задвижван от технологии, че ще се появи като своеобразен дизайнер.

Виртуална и разширена реалност - развитие в модата с времето

Изкуственият интелект в търговията на дребно се очаква да струва 19 милиарда долара до 2027-ма година и пандемията се оказа именно подходящ момент за компаниите да ускорят въвеждането му.

Бумът на онлайн пазаруването по време на пандемията позволи на търговците на дребно да използват своите онлайн операции и да работят добре с предлагането им в магазина. Това е мястото, където използването на AR (разширена реалност) и VR (виртуална реалност) стават много популярни.

Едно широко разпространено използване на VR позволява на модните клиенти виртуално да пробват дамски комплекти, дамски рокли и поли и много други, предлагащи по-голяма точност на прилягането преди покупката. Технологията използва персонализирана функционалност за измерване на дамски дрехи, задоволявайки реалната нужда на виртуалните купувачи от изпробване преди покупка. Резултатът е ангажираността на клиентите и тяхното дългосрочно задържане и когато е подкрепена със създаване на осведоменост в непрекъснато разширяващите се социални медии, технологията придобива виден статус в модната търговия на дребно.

Пазарът е и ще продължи да бъде свидетел на появата на много доставчици на технологични услуги през следващите години, които ще повишат опита на модните марки в продажбите на детски, мъжки и дамски дрехи онлайн и в магазините, което може да включва дигиталния стил. Технологията се използва и в облеклото, тъй като Louis Vuitton проектира „скинове“ за героите от League of Legends, а Drest продава дигитализирани версии на инвентара на Fartech. Ралф Лорън си сътрудничи с Bitmoji, за да даде възможност на клиентите да създадат свой собствен външен вид на Bitmoji с новия комбиниран гардероб от Polo Ralph Lauren.

Подобни колаборации демонстрират неустоимата сила на електронния гардероб за избор на детски, мъжки и дамски дрехи онлайн.