Какво е краткосрочен заем?

Кредитирането като форма на финансиране е вече доста срещано явление в ежедневието на потребителя. В условията на финансова криза, редица потребители днес откриват удобствата, които предлагат небанковите финансови институции, специализирани в сферата на краткосрочното кредитиране. Това са небезизвестните компании за бързи кредити, от които и вие най-вероятно вече сте възползвали или ви предстои да се запознаете с услугите им. Тегленето на бърз кредит днес е често срещана практика, в случай на спешна нужда от пари, настъпила при различни обстоятелства. Какво представлява краткосрочният заем, известен още като бърз кредит?

Бърз кредит е форма на финансиране, която би ви свършила чудесна работа при нужда от бързи пари. Под формата на кредит получавате нужната сума, която трябва да бъде върната за сравнително кратък период от време. Заеми от този тип се отпускат за период от един месец до година, в най-честия случай. В зависимост от политиката на компанията и условията по кредита, за който кандидатствате, съществува и възможността заем да ви бъде отпуснат и за по-дълъг период от време - до няколко години например.

Защо краткосрочен заем?

Компаниите за бързи кредити успяха да спечелят доверието си сред потребителите и да се наложат като доверен партньор при нужда от спешна финансова подкрепа. Краткосрочният заем е изключително удобен и достъпен финансов инструмент, даващ възможност за бърза и максимално опростена процедура по кандидатстване за кредит онлайн или офлайн в офис, или по телефона. Изключително практичен избор, става ли въпрос за покриване на разходи до заплата, инцидентен ремонт на жилището, колата, кратка екскурзия, промоция, обучение и какво ли още не. Без излишни документи, загуба на време и търсене на поръчители, само за минути можете да усвоите бързи пари в брой или по банкова сметка. Диапазонът от предложения за размер на бързите кредити е от малки суми - от порядъка на 50, 100, 200 лева - до по-големи - 1000, 2000 и т.н. лева.

Отговорност + краткосрочен заем = отлично сътрудничество

След получаване на одобрение и усвояване на средствата по бърз кредит, потребителят е нужно да подходи с отговорност при обслужването на придобития краткосрочен заем. Това включва: коректно отношение и навременно плащане на вноските по кредита като част от спазване условията по сключения договор за кредит. Вноските по кредита включват определени лихви и такси, които формират цената на кредита. Те се определят в зависимост от типа бърз кредит, размера, времето за погасяване и размера на вноските по кредита. Тези условия, освен че са част от политиката на компанията за краткосрочно кредитиране, се формират и позовавайки се на закона. Факт е, че лихвите при бързите кредити са по-високи от тези, предлагани при банковите потребителски кредити, но кандидатстването и обслужването по един бърз кредит ви спестява много време и нерви. Причината за високите лихви при краткосрочните заеми е, че те са необезпечени, не изискват от вас деклариране на доходи, документи за собственост, гаранти и т.н., за да може обслужването да бъде по-бързо и лесно. Краткосрочният заем е удачен вариант, става ли въпрос за по-малки суми, които искате да върнете за период до 1 година, например.