почивка в гърция

5 изумителни места за почивка в Гърция

Ако търсите почивка на море, съчетаваща културни приключения, интересни забавления, непокътната природа и романтика, една такава в Гърция ще бъде всичко това, дори и повече.

Всеки, който е посетил южната ни съседка поне веднъж, иска да се завърне в тази очарователна страна отново и отново. Сред многобройните впечатляващи места за почивка в Гърция, пет от тях са наистина изумителни и ще ви пленят завинаги.

Почивка на остров Тасос

Най-северният остров в Егейско море е Тасос - планински, зелен и спокоен, с чиста вода, с китни селца, с чудни заведения за хапване и автентични магазинчета. От остров Тасос се открива вълшебна гледка към Атон и остров Самотраки, а боровите и маслиновите гори придават чар и свежест на столицата Тасос, на курортите Лименария, Пефкари, Скала Потамия, Потос и др.

Разположените сред буйна зеленина и прозрачни води плажове Golden Beach, Paradise Beach, Aliki и др. са невероятни за отдих, който можете да съчетаете с посещение на древната Агора, Археологическия музей в град Тасос, манастира на Архангел Михаил, лагуната „Гьола” и др.

Халкидики - на море

Полуостров Халкидики със своите по-малки полуострови Касандра, Ситония и Атон е най-популялната дестинация в Северна Гърция. Изберете за вашата почивка на Халкидики Касандра, ако предпочитате луксозните хотели, множеството удобства и активния нощен живот в Калитея или Пефкохори.

По-спокойна почивка ще имате на Ситония в Никити, Вурвуру, Неос Мармарас и др., а на Атон ще откриете красива природа, прекрасни плажове, вкусна кухня и много история.

Остров Лефкада

Разположен в сърцето на Йонийско море, остров Лефкада привлича туристи с величествени скали, бял пясък и кристално чисти води. Плажове като Порто Кацики, Егремни, Милос, Катизма и др. предлагат отлични възможности за практикуване на водни спортове. Ако предпочитате спокойните разходки и романтиката, ще ги намерите в столицата Лефкада, докато най-оживеният курорт на острова - Нидри, предлага повече динамика с нощните заведения, круизните пътешествия, гмуркането и сърфирането.

Остров Корфу

С покритите си с борови гори планини, малки горички от маслинови дървета и живописни хълмове остров Корфу държи първенството за най-зеления от гръцките острови.Изумруденият Корфу предлага на хилядите си посетители великолепни плажове като Агиос Гордиос, Пелекас, Глифида и др., както и историческа атмосфера в двореца „Ахилион”, Старата крепост, Манастира „Палеокастрица” и др.

Остров Санторини

Всеки турист, стъпил на остров Санторини, всъщност върви по някогашен вулкан, което личи и от плажовете, покрити с черен пясък и червени камъчета. Сега Калдерата е осеяна с градчета и селца, луксозни хотели, ресторанти, таверни и бутици. За романтично усамотение туристите избират Оя или Имеровигли, а за почитателите на удобствата в големия град е оживената столица Фира. Тези изумителни места са само малка част от възможностите за почивка в Гърция – страната на космополитни курорти, древни руини, множество зелени острови, вкусна кухня и гостоприемни хора.